fbpx

VEELGESTELDE VRAGEN – FITNESS & COVID-19

Wanneer is de gym weer geopend? 
Met ingang van 1 juli 2020 is de gym weer open volgens de gebruikelijke openingstijden. 

Zijn de kleedkamers open? 
Ja de kleedkamers zijn open en mogen gebruikt worden. Eerder hebben we gecommuniceerd dat de kleedkamers gesloten zouden zijn. We hebben uiteindelijk besloten, dat met een beperkt aantal mensen tegelijk, de kleedkamers wél gebruikt kunnen worden. De kluisjes kunnen ook gebruikt worden. 

Zijn beschermmiddelen verplicht?
Het staat iedereen vrij om gebruik te maken van een mondkapje en/of handschoenen tijdens het sporten. Dit is niet verplicht. Je moet hier wel zelf zorg voor dragen. 

Welke maatregelen gelden in de gym?
Er moet te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden worden van anderen (m.u.v. gezinsleden). Dit betekent dat in de verschillende ruimten, zoals de kleedkamer, wc en fitnesszaal een beperkt aantal mensen tegelijk kunnen zijn. Op verschillende plekken in de gym staan reinigingsmiddelen zodat o.a. handgrepen na gebruik schoongemaakt kunnen worden. Het schoonmaken na gebruik én het gebruik van een handdoek tijdens het sporten is vereist voor goede hygiëne en daarom verplicht. Wij doen uiteraard ook extra schoonmaakrondjes. 

Mag ik komen trainen als ik verkouden ben? 
We volgen de richtlijnen van de overheid, dus indien jij of iemand in je omgeving griep en/of verkoudheidsklachten heeft (dit vragen we je bij de reservering en nogmaals bij binnenkomst) kan je helaas niet komen trainen. Je brengt in dat geval mogelijk andere mensen in gevaar. 

Hoe lang kan ik blijven voor mijn training? 
Het reserveringssysteem is ingesteld op een training van 1 uur en heeft de optie om dit met een uur te verlengen als het eerst gereserveerde uur is afgelopen en er nog ruimte beschikbaar is tijdens het volgende uur. Op die manier heeft – ondanks de restricties – iedereen de mogelijkheid om te komen. 

Kan ik altijd komen of moet ik reserveren? 
Je moet vooraf reserveren. Dit kan telefonisch (tijdens openingstijden), via WhatsApp (0575-846992) of via het ledensysteem Grib (via de website mcsgym.gotgrib.nl of via de Grib Club App onder het blok ‘rooster’). Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk komen sporten. Als je iemand wil meenemen, kan je dit aangeven bij je reservering. Als je nog geen lid bent, hoef je vooraf niet te reserveren, maar kan je het beste wel even bellen van tevoren. 

Waarom moet ik reserveren? 
Op die manier zorgen we dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn (voor de beschikbare ruimte in eerste instantie maximaal 12 mensen tegelijk) en iedereen de kans heeft om te komen trainen. Tevens wordt het vanuit de overheid verplicht gesteld. 

Kan ik meerdere reserveringen doen op één dag en kan ik vooruit plannen? 
Je kan meerdere reserveringen doen op één dag. Je kan maximaal twee uur per dag inplannen. Trainingsmomenten kan je vanaf zeven dagen van tevoren reserveren. 

Kan ik reserveringen annuleren of wijzigen? 
Ja, dit kan via het reserveringssysteem of telefonisch. Als je drie keer niet komt opdagen op het tijdstip dat je reservering gepland staat, wordt je automatisch geblokkeerd. Vergeet dus niet om te wijzigen/annuleren als je niet kunt komen.

Kan ik binnen alles gebruiken voor mijn training?
Ja, alle apparaten, machines en gewichten zijn beschikbaar. Houd wel altijd 1,5 meter afstand van anderen en andere apparaten/machines die op dat moment in gebruik zijn. 

Kan ik na mijn training nog even blijven om koffie, thee, een eiwitshake of iets anders te drinken? 
Ja, dat kan en hoeft niet binnen de gereserveerde tijd.

Word ik gecompenseerd voor de periode dat ik wel betaald heb en niet heb kunnen sporten? 
Ja, we bieden verschillende opties. In de gym kan je een formulier invullen met je keuze voor compensatie. Mocht je zelf nog een goed idee hebben dat niet vermeld staat in het lijstje, horen we het graag. 

Moet ik eigenlijk wel betalen voor de periode dat ik niet heb kunnen sporten? 
Ja, zolang je niet hebt opgezegd (en je abonnement dus doorloopt) ben je het abonnementsgeld dat bij de duur van je abonnement hoort in principe verschuldigd. Je hebt in dit kader een machtiging gegeven voor een doorlopende automatische incasso. De verplichte sluiting in verband met het coronavirus kan gezien worden als een situatie van overmacht en/of onvoorziene omstandigheden. Met andere woorden: het is niet aan ons te wijten dat je tijdens deze periode niet in de gym hebt kunnen sporten. Een oplossing komt dan neer op redelijkheid. Wij denken dat we met de verschillende opties voor compensatie een hele redelijke oplossing bieden en je alsnog waar krijgt voor je geld. 

Open 1 juli 2020
REACH OUT TO US

CONTACT

MC’ GYM
Vispoortplein 6
7201 ET Zutphen
0575 846 992
K.v.K. nr.: 50158619

info@mcsgym.nl
www.mcsgym.nl

Ma t/m Vr van 9-12 en 15-21 uur
Za en Zo van 10-14 uur


    MCYPC LOGO